Voda sa hýbe, ani človek nesmie stáť - Krútky, Peter
Voda je strategickým a nenahraditeľným prírodným zdrojom, s ktorým treba rozumne hospodáriť. Snaha o integrovaný manažment vodných zdrojov na území obcí a ich povodí. Korene problémov s vodou. Tradičná správa už nevyhovuje. Hlavné vodohospodárske problémy. Hlavné nástroje novej línie vo vodohospodárskej stratégii.