Duševné vlastníctvo - ochranná známka udomácnená v slovenských podnikoch - Križan, Martin
Manažovanie nemateriálneho, resp. duševného vlastníctva ako významná položka v podnikateľskej bilancii firiem. Dotazníkový prieskum uskutočnený v roku 2007, ktorého cieľom bolo zistiť, ktoré podniky a v akých oblastiach používajú označenia odlišujúce ich od konkurencie a či ich majú právne chránené v podobe ochrannej známky. Odvetvia hospodárstva, kde sa využíva ochranná známka. Podniky nezvažujúce právnu ochranu používaného označenia. Dĺžka využívania ochrannej známky slovenskými podnikmi. Podiel ochrannej známky na výsledkoch podnikateľskej činnosti.