Vyrovnací podiel spoločníka v s.r.o. a problémy pri jeho výpočte - Jakubec, Miroslav
Problematika vyrovnacieho podielu upravená v Obchodnom zákonníku. Autori článku poukazujú na skutočnosť, že legislatívna úprava Obchodného zákonníka má isté medzery, najmä pri takých špecifických situáciách, ako je existencia pohľadávok za upísané vlastné imanie. Do budúcnosti by bolo potrebné v zákone lepšie charakterizovať pojem čisté obchodné imanie, keďže pri jeho stotožnení s vlastným imaním dochádza k paradoxom a k poškodeniu ostatných spoločníkov.