Rizikové správanie privoláva bankrot - Hinková-Dibarborová, Andrea
Slovenské firmy uhrádzajú faktúry po 31 dňoch, predpísaná doba splatnosti je však o päť dní kratšia. Platobná morálka. Ochrana proti platobným rizikám. Nízka miera ochrany slovenských spoločností proti nedobytným pohľadávkam. Zahraničný obchod - platobná morálka odberateľov mimo Slovenska. Situácia v okolitých krajinách.