Deetatizácia a sila štátu - Černěnko, Tomáš, 1981-
Problematika deetatizácie a jej vzťah k spoločnosti v súvislosti so silou štátu. Proces deetatizácie sprevádzaný liberalizáciou v SR za posledných 15 rokov. Strata moci štátnej administratívy a tlak spoločnosti na efektívny výkon správy. Decentralizácia štátnej administratívy a široká škála právomocí verejnej správy. Problematika byrokracie.