Nástroje regionálnej politiky a ich uplatňovanie na Slovensku - Belvončíková, Eva, 1975-
Regionálna politika sa cez jej nástroje realizuje v krajine najmä podľa toho, aký typ regionálnej ekonomickej politiky sa vládne elity rozhodnú uplatňovať. Finančné stimuly v podobe daňových úľav a odpustenia na dani rôznych typov daní sú na Slovensku najčastejšie používaným nástrojom. Cieľom príspevku je analyzovať, či finančné stimuly smerujú predovšetkým do zaostalých regiónov tak, ako o tom hovorí teória, a či sa tak sleduje egalistická tendencia v regionálnej politike, a to podporiť rozvoj zaostalých regiónov SR.