Konkurenčná činnosť zamestnanca - Toman, Jozef
Právna úprava konkurenčnej činnosti má podobu dovolenia, resp. udelenia súhlasu zamestnávateľom k zárobkovej činnosti zamestnanca, ktorá je zhodná s predmetom činnosti zamestnávateľa. Znenie ZP v skutočnosti neupravuje priamo konkurenčnú činnosť, ale zameriava sa na činnosť, ktorá je zhodná, čo v praxi vyvoláva problémy.