Pracovno-profesionálna etika - Burák, Emil
Profilovanie pracovného štýlu na Slovensku za roky 1990-2008 v podmienkach trhovej ekonomiky prinieslo rôzne nové fenomény do pracovného procesu. Subjektívne náhľady na dodržiavanie pracovnej etiky, firemnej lojality, firemnej kultúry. Získanie dlhodobého produktívneho statusu "job credibility" si žiada aj prevenciu voči riziku nedorozumení a chybnej komunikácie. Takouto systémovou prevenciou sú nepochybne aj opisy pracovnej činnosti (pracovné náplne) zamestnancov. Zdanlivo malé a dlho neriešené riziko nedorozumení v pracovných vzťahoch môže znamenať často aj predzvesť veľkého rizika - končiaceho až krachom firmy.