Úverové financovanie v nefinančných podnikoch SR - Hyránek, Eduard, 1955-
Základná úloha banky ako sprostredkovateľa na finančnom trhu - sústreďovať vklady a poskytovať úvery. Vývoj úverového financovania podnikov SR. Objem čerpaných úverov v nefinančných podnikoch a úverov celkom v SR v rokoch 2001 až 2006. Prevládanie krátkodobých úverov do jedného roka. Vývoj úrokových sadzieb z úverov. Podmienky úverového financovania. Úverové riziko.