Interkultúrne reálie - Kunovská, Ingrid, 1976-
Reálie a interkultúrna komunikácia spolu veľmi úzko súvisia. Sú súčasťou interkultúrneho vyučovania, pri ktorom nejde len o získanie náhľadu do iných kultúr, ale aj o dosiahnutie všeobecnej interkultúrnej kompetencie. Základné krajinovedné vedomosti z oblasti geografie, dejín, politiky, hospodárstva, školstva, sociálneho života, ako aj poznanie kultúry, zvykov a obyčajov danej cudzojazyčnej komunity je predpokladom nekonfliktnej komunikácie medzi kultúrami, Cudzí jazyk je tak prostriedkom interkultúrneho dialógu.