Využitie medzinárodných štatistických štandardov vo vykazovaní za sektor verejnej správy - Baláži, Peter
Zhromažďovanie a zostavovanie údajov členskými štátmi EÚ. Riešenie sporných metodických otázok - zabezpečovanie kvality rozpočtových údajov. Zmluva o Európskej únii o nadmernom vládnom deficite. Zaznamenávanie daní a sociálnych príspevkov. Akruálne zaznamenávanie úrokov. Úloha účtovníctva pri vykazovaní za sektor verejnej správy. Prechod od účtovníctva založeného na hotovostnej báze k účtovníctvu na akruálnych princípoch. Výhody akruálnych princípov vo verejných financiách. Makroekonomické a mikroekonomické prínosy zo zavedenia akruálnych princípov do verejných financií.