Oceňovanie majetku a záväzkov ako významný nástroj metodiky účtovníctva - Feketeová, Renáta, 1974-
V účtovníctve sa majetok a záväzky podniku sledujú v peňažnom vyjadrení. Výhoda oceňovania v peňažných jednotkách. Metódy (spôsoby) ako oceniť majetok a záväzky. Správna cena je tá, ktorá najlepšie zodpovedá sledovanému zámeru oceňovania. Oceňovanie v účtovníctve možno rozlíšiť na: oceňovanie vo finančnom účtovníctve a oceňovanie v manažérskom účtovníctve. Oceňovacie veličiny vo finančnom účtovníctve. Vnútropodnikové ceny. Hodnotové a ekonomické poňatie nákladov - pre potreby manažérskeho účtovníctva.