Hodnota pridaná spracovaním a jej komparácia s krajinami EÚ - Havettová, Miroslava
Charakteristika hodnoty pridanej spracovaním. Analýza hodnoty pridanej spracovaním poskytuje dôležité údaje o vývoji segmentov národného hospodárstva. Podiel pridanej hodnoty spracovaním na celkovom outpute vo vybraných krajinách. Podiel kompenzácií zamestnancov na celkovej hodnote pridanej spracovaním. Zaradenie Slovenska do tabuľky klasifikácie technologickej a inovačnej úrovne podľa OECD. Výdavky na vedu a výskum ako podiel na HDP v roku 2004 (vybrané krajiny).