Shift-share analysis of employment growth - the case of the V4 countries - Bielik, Peter
Skúmanie zmien zamestnanosti s pomocou metódy shift-share analýzy. Táto analýza umožňuje rozklad rastu zamestnanosti na základe miešaného sektorového efektu, konkurenčného efektu a reziduálneho efektu. Literárny prehľad o vývoji na trhu práce krajín V4, identifikácia hybných síl rastu zamestnanosti krajín V4 v období 1994-2006, sumarizácia výsledkov analýzy.