Macroeconomic aspects of the development of Slovak regions in the post-accession period - Matejková, Eva
Podpora EÚ sa vstupom Slovenska do Únie nekončí, pokračuje s väčšou intenzitou a variabilitou aj v súčasnosti. Je dôležité efektívne využiť túto podporu tými, ktorí ju najviac potrebujú. Analýza vybraných makroekonomických ukazovateľov regiónov SR na úrovni NUTS III - HDP na obyvateľa, produktivita práce, PZI, nezamestnanosť. Hodnotenie životnej úrovne v regiónoch. Návrh odporúčaní orientovaných na stratégiu podpory a rozvoja slovenských regiónov.