Zmena efektívneho zdanenia práce po vstupe SR do EÚ - Rabatinová, Marcela, 1977-
Reformy daňových systémov, ktorých cieľom bolo znížiť daňové zaťaženie v členských štátoch EÚ. Vývoj celkového daňového zaťaženia (v % z HDP). Porovnanie ukazovateľov efektívneho zdanenia práce v EÚ. Výsledok cielených opatrení zameraných na zníženie daňového zaťaženia práce v období 2000-2005. Efektívne zdanenie práce v štátoch EÚ v priemere o 10% vyššie ako v ostatných štátoch OECD.