Image og the multinational trade chains functioning in the Slovak food market - Nagyová, Ľudmila
Analýza imidžu obchodných sietí bola vypracovaná na princípe 5-bodovej hodnotiacej škály, ktorá vyjadruje postoj respondentov ku každému z 29-ich atribútov skúmaných obchodných sietí. Podkladové údaje boli získané dotazníkovým prieskumom nákupného správania slovenských spotrebiteľov a výsledky prieskumu boli analyzované metódou sémantického diferenciálu. Na základe analýzy imidžu zahraničných obchodných sietí, pôsobiacich na slovenskom trhu, možno konštatovať spokojnosť respondentov s otváracou dobou predajní a dĺžkou predaja, lokalizáciou predajní, čistotou a vzhľadom predajní a dostatočným množstvom nákupných vozíkov. Nedostatky boli vnímané v oblasti promočných aktivít a v dĺžke doby čakania pri pokladni.