Harmonizácia priamych daní a jej vplyv na konkurencieschopnosť ekonomík - Zubaľová, Alena, 1959-
Problematika daňovej harmonizácie prerokúvaná v Európskej únii od roku 1990. Nemecko a Francúzsko - radikálni obhájcovia daňovej harmonizácie. Argumenty na podporu daňovej harmonizácie. Analýza korporátnych daní vykonaná spoločnosťou KPMG za roky 1993-2006 v 86 štátoch sveta. Hlavné argumenty proti daňovej harmonizácii.