Trygve Halvdan Lie nórsky politik, generálny tajomník OSN - Bezáková, Tatiana
Trygve Halvdan Lie bol nórskym diplomatom a politikom, v rokoch 1946-1952 zastával funkciu v poradí prvého generálneho tajomníka OSN. Autorka príspevku sa snaží jeho osobnosť predstaviť ako významného predstaviteľa medzinárodného spoločenstva, najmä z pohľadu jeho práce pre OSN.