Vybrané otázky ochrany medzinárodných investícií - Budjač, Milan
Ochrana medzinárodných investícií patrí medzi najdôležitejšie témy súčasného medzinárodného práva. Bilaterálne investičné zmluvy, ktoré sú označované ako zmluvy o ochrane a vzájomnej podpore investícií - z medzinárodného hľadiska ide o dvojstranné medzinárodnoprávne akty uzatvárané medzi suverénnymi štátmi. Analýza niektorých právnych aspektov ochrany medzinárodných investícií v súčasnom práve medzinárodných investícií.