Riziká a možnosti stabilizácie ekonomiky krajiny v menovej únii - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Možné spôsoby akými môžu regióny reagovať na rôzne ekonomické šoky a výkyvy pri absencii nezávislej menovej politiky a flexibilného nominálneho menového kurzu. Pružnosť cien. Mobilita pracovnej sily. Fiškálna politika. Konvergencia hospodárskeho vývoja.