Historické súvislosti Benešových dekrétov - Greguš, Peter
E. Beneš spolu s T.G.Masarykom a M.R.Štefánikom patril k zakladateľom Československej republiky. Do roku 1935 bol ministrom zahraničných vecí vo všetkých československých vládach a teda bol architektom československej zahraničnej politiky. Politické pozadie vzniku Benešeových dekrétov. Ide o právne akty patriace už do minulosti.