Medzinárodné organizácie a ich marketingové aktivity - Grešš, Martin, 1978-
Medzinárodné organizácie sú v podstate nový fenomén v medzinárodných vzťahoch, ktoré si v nich vydobili, napriek pomerne mladej existencii, pomerne významné postavenie. Analýza role a funkcií medzinárodných organizácií, ktoré majú, vzťah k skutočnosti, že medzinárodné organizácie, podobne ako firmy, realizujú určité marketingové aktivity. Tieto aktivity slúžia najmä na zviditeľnenie sa organizácie a budovanie goodwillu. Medzinárodné organizácie sú založené nie za účelom dosahovania zisku pre svojich členov, ale za účelom riešenia spoločných problémov svojich členov.