Harmonizačné snahy Európskej únie v oblasti daní - Schultzová, Anna
Rôznorodosť daňových systémov v členských krajinách Európskej únie. Harmonizácia - proces prispôsobovania daňových systémov tak, aby sa konštrukcia daní riadila rovnakými princípmi. Komplexné ponímanie daňovej harmonizácie. Explicitná a implicitná harmonizácia. Sadzby dane z príjmov spoločností v štátoch EÚ 25. Vývoj priemernej sadzby dane z príjmov spoločností v EÚ v rokoch 1995-2006. Snaha o vytvorenie jednotného základu dane členských štátov.