Vplyv reformy PSR na riadenie verejných financií vo vzťahu k vytváraniu stimulov novej stratégie ekonomického rastu v EÚ - Sokira, Jozef
Nevyhnutnosť konsolidácie verejných financií, vyplývajúca z jednotnej menovej politiky a nevyhnutnosť zabrániť negatívne externality expanzívnej fiškálnej politiky. Riešenie problému oživenia tempa ekonomického rastu a vytvárania podmienok, ktoré by viedli k realizácii cieľov Lisabonskej stratégie. Reforma Paktu stability a rastu. Vzájomný vzťah fiškálnej politiky a rastu v doterajšom vývoji ekonomiky Slovenska. Vstup SR do eurozóny a využívanie nového fiškálneho rámca.