Smernica EÚ o zdaňovaní energetických produktov - Gálová, Lucia
Analýza historického vývoja zdaňovania energetických produktov na úrovni Európskej únie od prvého návrhu celoeurópskej tzv. uhlíkovej dane v roku 1992. Analýza Montiho návrhu z roku 1997. Postoje jednotlivých štátov EÚ k danému návrhu až po prijatie Smernice a reštrukturalizácii právneho rámca Spoločenstva pre zdaňovanie energetických výrobkov a elektriny v roku 2003 a jej dopad na Slovenskú republiku v roku 2008.