Kľúčové kompetencie, učiteľské kľúčové kompetencie a ich zapracovanie do jazykového vzdelávania v SR, súčasti Európskej únie - Gondová, Daniela
Európska únia a kľúčové kompetencie. Kompetencie a európsky učiteľ. Kompetencie a vývoj vyučovania materinského a cudzieho jazyka. Princípy a širšie súvislosti alternatívneho modelu slovenského jazyka a literárnej výchovy na základnej a strednej škole.