Megatrendy a ich dôsledky v ekonomickom, sociálnom a demografickom vývoji - Lysák, Ladislav
Teoretické aspekty - simplifikácia a kategorizácia megatrendov. Pojem "megatrend", príčiny vzniku a pôsobenia megatrendov. Megatrendy prírodné a antropogénne. Najvýznamnejšie megatrendy na prelome storočí. Diferenciácia pri stanovení závažnosti jednotlivých megatrendov. Patrícia Aburdenová - Megatrendy 2010. Prejavy a dôsledky megatrendov - ekonomické, sociálne.