Nové formy družstiev po vstupe do EÚ - aktuálne trendy a perspektívy - Šúbertová, Elena
Internacionalizácia družstevníctva, vytváranie klastrov, zabezpečenie vzdelávania, záujem o sociálne otázky a o životné prostredie. Spoločenská zodpovednosť, dodržiavanie etických princípov. Kvalita výrobkov, inovácia výroby, marketingové aktivity, prienik na zahraničné trhy. Spolupráca v komunite - najväčšie spotrebné družstvo na svete Co-operative Group.