Změny klimatu a světové zemědělství - Hejkrlík, Jiří
Jedným z javov globálneho oteplovania sú zmeny vo svetovom poľnohospodárstve a v schopnosti rôznych poľnohospodárskych systémoch produkovať dostatočné množstvo potravín alebo zabezpečiť príjmy z exportu. Vzhľadom k rozdielnym východzím prírodným a socio-ekonomickým podmienkam budú dopady odlišné pre rôzne časti sveta.