Systém strategického pozorovania a podnikateľské prostredie - Demjanová, Lucia, 1981-
Systém strategického pozorovania zaoberajúci sa monitorovaním prostredia podniku a jeho cieľom je zlepšiť schopnosť podniku včas a kompetentne reagovať na zmeny v prostredí. Podnikateľské prostredie , ktoré ovplyvňuje vznik a rozvoj podnikov a je predmetom hodnotenia viacerých medzinárodných inštitúcií.