Svět je chudší, než se zdálo, aneb Ekonomika zdola a svépomocné aktivity - Tožička, Tomáš
Na konci roka 2007 boli zverejnené nové výsledky merania parity kúpnej sily. Ide o index, ktorý porovnáva nákupný kôš tisíc položiek v 146 krajín sveta. Jeho cieľom je stanoviť, koľko peňazí musia ľudia vynaložiť na to, aby si v rôznych krajinách mohli kúpiť ten istý tovar. Tento index slúži na porovnanie príjmov v rôznych krajinách a tiež pre stanovenie extrémnej chudoby. Ukázalo sa však že situácia je oveľa horšia než sme si mysleli a svet má chudobných oveľa viac.