Aktuálne otázky priemyselnej politiky EÚ - Paté, Magdaléna, 1980-
Priemyselná politika EÚ predstavuje dôležitý pilier Lisabonskej stratégie, keďže má viesť k zaisteniu riadne fungujúceho vnútorného trhu. Integrovaný prístup k priemyselnej politike, ciele. Priemyselná politika EÚ v čase klimatických zmien a globalizácie čelí novým výzvam. Odsun priemyselnej výroby do krajín s nižšími výrobnými nákladmi a nutnosť preorientovať výrobu na menej surovinovo a energeticky náročné výrobky patria k hlavným témam politiky. Aktuálnym problémom sa stáva hospodársky patriotizmus, presadzovaný stále vo väčšej miere v najväčších ekonomikách EÚ.