Daňová sústava na Slovensku a jej dopady na podnikateľskú sféru - Šabíková, Ingrid
Analýza daňovej sústavy na Slovensku a jej dopady na podnikateľskú sféru. Daňový systém pozostáva z daní, ktorých pôsobenie sa dotýka fyzických a právnických osôb na území nášho štátu. Dôležitou právnou normou je zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov. Daň z pridanej hodnoty je harmonizovaná so smernicou 67/227/EHS.