Vybrané aspekty rozvojovej pomoci a spolupráce systému OSN - Raslavská, Ivana
Charakteristika systému OSN, ktorý sa na troch základných inštitucionálnych úrovniach zaoberá rozvojovou pomocou a spoluprácou a v zmysle Miléniových rozvojových cieľov particupuje na riešení spoločenských a ekonomických problémov rozvojových krajín. Úloha OSN je v 21. storočí dôležitejšia ako kedykoľvek predtým. Príspevok je zameraný aj na prioritnú oblasť záujmu OSN, ktorou je kritická hospodárska a sociálna situácia v Subsaharskej Afrike.