Stanovenie hodnoty majetku podniku má pravidlá - Harumová, Anna, 1955-
Ohodnocovanie podniku - proces stanovenia hodnoty podniku v peňažnom vyjadrení k určitému dátumu. Určovaním hodnoty sa zaoberá znalecká činnosť. Základné metódy stanovenia všeobecnej hodnoty podniku: majetková metóda, podnikateľská metóda a iné.