Liberalizácia sektorov v rámci politiky hospodárskej súťaže Európskej únie - Tomková, Beáta
V súvislosti s programom dobudovania jednotného trhu EÚ sa koncom 20. storočia sa začala razantnejšie presadzovať v rámci hospodárskej súťaže liberalizácia určitých odvetví. Vzťahuje sa to predovšetkým na telekomunikácie, trh s energiami, finančné služby a dopravu. Vývoj liberalizácie sektorov a súčasné trendy v liberalizácii trhu s energiami.