Zhodnocovanie ľudských zdrojov a zmeny v obsahu vzdelávania - Kompoltová, Soňa
Hľadanie širších spoločenských súvislostí pri zhodnocovaní ľudských zdrojov. Vplyv globalizácie na zmenu cieľov výchovy. Zaraďovanie nových oblastí - európske hodnoty, rešpektovanie ľudských práv, ochrana životného prostredia, zdravý životný štýl, prevencia proti závislostiam a pod. - do obsahu vzdelávania v školách. Vízia budúcnosti v obsahu vzdelávania.