Analýza bilaterálnych vzťahov Moldavska a Ukrajiny - Raneta, Leonid, 1982-
Analýza bilaterálnych vzťahov dvoch susedných štátov Moldavskej republiky a Ukrajiny zohľadňujúc záujmy štátov v kontexte existencií podnesterského konfliktu. Moldavsko a Ukrajina, regionálne integračné projekty, ich náplň a význam. Politické, ekonomické a bezpečnostné aspekty.