Zobrazenie finančných nástrojov z pohľadu eliminácie rizík a neistôt v účtovníctve - Szász, Marek
Všeobecná charakteristika pojmov neistota a riziko. Právna úprava finančných nástrojov v súvislosti s ich použitím na elimináciu konkrétneho typu rizika. Účtovanie príslušných druhov finančných nástrojov a niektoré ďalšie problémové okruhy, ktoré súvisia s touto problematikou.