Mimoriadna účtovná závierka v likvidácii - Silná, Renáta, 1981-
Vstup spoločnosti do likvidácie ku dňu jej zrušenia sa zapisuje do obchodného registra. Zápisom likvidácie spoločnosti do obchodného registra prechádza pôsobnosť štatutárneho orgánu konať v mene spoločnosti na likvidátora. Obchodná spoločnosť je povinná viesť účtovníctvo aj v priebehu likvidácie spoločnosti. Účtovný pohľad na skutočnosti spojené s procesom likvidácie.