Úloha oceňovania zásob vo finančnom riadení - Hvastová, Jozefína, 1969-
Zásadným problémom finančného účtovníctva je problém oceňovania majetku podniku, jeho záväzkov a v závislosti od toho i jeho nákladov a výnosov. Od použitého spôsobu oceňovania totiž závisí obsah a vypovedacia schopnosť všetkých základných finančných ukazovateľov zisťovaných v účtovníctve. Príspevok sa zaoberá komparáciou vybraných metód oceňovania zásob a ich dopadom na vybrané pomerové finančné ukazovatele a tým aj finančné riadenie.