O etickom kódexe verejných činiteľov
Dokument Modelový kódex správania verejných činiteľov prijal a odporúčal členským štátom Výbor ministrov Rady Európy na svojom 106. zasadaní 11. mája 2000. Plné znenie dokumentu - má pomôcť prehlbovaniu miestnej demokracie prostredníctvom tvorby národných kódexov správania sa pracovníkov verejnej správy.