Trh služieb v etape integrácie do EÚ - Michalová, Valéria
Pozícia a špecifiká trhových služieb. Hlavné črty trhu služieb v Európskej únii v porovnaní so Slovenskou republikou. Menej progresívna štruktúra trhu služieb v SR. Nižšia výkonnosť služieb v SR oproti EÚ 25. Nižšia cena práce v sektore služieb v SR ako v EÚ. Nižší podiel a nízka dynamika internacionalizácie služieb v SR. Participácia členských krajín EÚ na exporte služieb (2005). Export obchodných služieb vo vybraných krajinách OECD (2004).