Pozitíva a negatíva vyplývajúce z prijatia Lisabonskej zmluvy - Újová, Adriana
Pozitíva vyplývajúce z prijatia Lisabonskej zmluvy. Zavádzanie demokratických zásad. Participatívna demokracia. Posilnenie národných parlamentov. Európa založená na právach a hodnotách, ktoré prináša Lisabonská zmluva. Charta základných práv. Posilnenie pozície Európskeho parlamentu. Možnosť vystúpenia z Únie. Nevýhody vyplývajúce z prijatia Lisabonskej zmluvy.