Zmena paradigmy logistiky a jej vnímanie praxou - Oreský, Milan, 1956-
Vývoj k súčasnému poňatiu logistiky. Hlavné smery obsahového formovania súčasnej paradigmy logistiky. Vzťah logistiky a SCM v kontexte európskeho a amerického výkladu. Vnímanie logistiky podnikmi na Slovensku. Koncepcia adaptívneho podniku - adaptívne dodávateľské reťazce. Vízia excelentného dodávateľského reťazca. Partnerské role a významné modely dodávateľských reťazcov. Osvedčené postupy z hospodárskej praxe.