Vplyv Číny, Indie a Ruska na medzinárodnú energetickú bezpečnosť - bezpečnosť Európskej únie - Woltemar, Richard
Charakteristika medzinárodných energetických potrieb a poukázanie na dopady energetických potrieb Číny a Indie na medzinárodnú energetickú bezpečnosť. Vymedzenie energetických potrieb EÚ a poukázanie na prístup zahraničnej energetickej politiky EÚ. Európsky regionálny energetický prístup.