Európanov trápi slabnúca kúpna sila
Výsledky štúdie Výzvy pre Európu 2008. Pracovný trh je pálčivou témou pre Nemecko, Poľsko a Španielsko. Taliansko trápi problém kriminality. Rusi a Španieli majú problémy s bývaním. Briti sa obávajú imigrácie. Pre Holanďanov je najdôležitejšou témou doprava. Životné prostredie je jedna z hlavných výziev pre Európu.