K zhodnoteniu finančnej situácie Všeobecnej úverovej banky, a.s. za roky 2001-2006 - Kračinovský, Martin
Zhodnotenie finančnej situácie VÚB realizované prostredníctvom vybranej skupiny finančných ukazovateľov, ktoré sú nevyhnutné pre posúdenie finančnej sily hodnoteného subjektu, komparácia s odporúčanými hodnotami podľa ratingovej agentúry Moody' s. Porovnanie s dosiahnutými hodnotami jednotlivých ukazovateľov, ktoré boli zaznamenané za celý bankový sektor v sledovanom období. Autori použili viaceré všeobecné vedecké metódy, počnúc analýzou, syntézou, komparáciou, systémovým prístupom až po špecifickú metódu - finančnú analýzu.