Ropný faktor v ekonomickom rozvoji arabských štátov - Bezáková, Tatiana
Energia ako kľúčový faktor, ktorý rozhoduje o postavení a prosperite krajín a svetovej ekonomiky ako celku. Závislosť vývoja spoločnosti od energetických zdrojov. Charakteristika východiska pre možný budúci vývoj ropného faktora ako determinanta ekonomického rozvoja arabských krajín a svetového hospodárstva.